Rockfestivaler i Latinamerika

När man tänker på rockfestivaler i Latinamerika är det nästan omöjligt och inte tänka på den klassiska Rock in Rio festivalen som startades år 1985 och hölls tre gånger i Rio de Janeiro i Brasilien. Festivalen hade stor betydelse och många stora band spelade då, bland annat Iron Maiden. Iron Maiden spelade då in sitt album Rock in Rio inför 250 000 fans som var på plats och lyssnade.

Festivalen gick av stapeln i Rio de Janeiro åren 1985, 1991 och 2001. Efter det har festivalen ägt rum i Madrid och Lissabon men nu finns åter planer på att flytta tillbaka festivalen till Brasilien.

Den som vill åka till Chile på rockfestival kan besöka Le Rock Festival som är en större återkommande festival på årlig basis. Banden som spelar är inte några av de större och mer kända, men det ger ju bara möjlighet att upptäcka ny musik att lyssna på.

I Peru kan man besöka solaris festival som är en rockfestival som sägs ha förändrat rockens inflytande i landet det senaste årtiondet. Det är mycket lokala band som uppträder men är ändå en stor folkfest att uppleva.

Latinamerika är ett land där musiken har en stor betydelse och det uppkommer alltid både stora och små festivaler på denna kontinent. Är man intresserad av att besöka en eller flera av dessa behöver man bara hålla ögonen öppna och aktivt söka sig till tillställningar som kan vara av intresse.

Rockfestivaler i Sverige

I Sverige finns det under sommarmånaderna en mängd olika rockfestivaler att välja på. Sweden rock festival är en av de största där många kända band varje år uppträder. År 2020 lockar de med artister som Nightwish och Volbeat. Festivalen pågår under fyra dagar i juni.

Önskar man lite hårdare musik kan man välja att åka till Gävle och gå på Gefle metal festival. Under tre dagar i juli kan besökarna vänta sig musik som At the gates och Soilwork. På den här festivalen går musiken mer åt metall än åt hårdrock vilket kan vara bra att veta.

För den som gärna vill uppleva en rockfestival ska man vara medveten om att man inte behöver spendera alla dagar på festivalen utan det går att köpa dagspass som gör att man åker hem på kvällen eller natten efter sista spelningen. På så sätt behöver man inte bo i tält och leva i lera om man inte önskar.

Är man ännu mer bekväm av sig finns det exempelvis rock kryssningar som går att åka på ett par gånger om året. Då kan man följa med på en båt och uppleva en rad olika artister. Det är bekvämt och enkelt att både äta och dricka gott och njuta av bra musik.

Rockfestivaler finns runt om i hela världen och med en mängd olika inriktningar. Idag är det enkelt för besökare att välja en festival som passar in efter de önskemål och preferenser som man har. På internet går det att söka och hitta de flesta festivaler som sker runt om i världen.