Evenemang och festivaler i Europa

Runt om i Europa kan man hitta alla möjliga evenemang och festivaler och oavsett intresse så finns det något för alla. Här nedan kommer det att listas några intressanta evenemang och festivaler som hålls kontinuerligt runt om i Europa. Man hittar alla typer av intressanta evenemang, alltifrån ölfester till musikaliska evenemang.

Intressanta evenemang runt om i Europa

Oktoberfest i München

En av dom största om inte de största folkfesterna hålls årligen i München i Tyskland.

Vi pratar naturligtvis om Oktoberfest, världens största ölfestival som lockar människor över hela världen. Den klassiska ölfestival grundades redan 1810 och har sedan lockat tusentals människor som gillar god mat men framförallt gott öl. Hålls som namnet antyder i oktober varje år i München, Tyskland.

Stockholm Pride

I Stockholm hålls ett av dom största evenemangen i hela Europa.Stockholm Pride är en av Europas största Pridefestivaler och startade som en festival i HBTQ anda men har numer blivit en stor folkfest som samlar alltifrån Sveriges statsminister och andra höga politiker till vanliga medborgare. Stockholm som klassas som en av dom mest liberala städer i världen och Stockholm Pride är ett självklart turistmål för den som vill fira öppenhet och kärleken. Hålls årligen i huvudstaden i slutet på juli till början i augusti.

Karnevalen i Venedig

Karnevalen i Venedig är en av världens största karnevaler men också kanske världens äldsta, det finns bevis som säger att den första karnevalen i Venedig skedde redan 1268. Karnevalen pågår årligen mellan januari till februari. Hela staden är fylld av människor som klär ut sig i 1700-tals utstyrslar och dom klassiska maskerna och den obligatoriska venetianska manteln, eller ”tabarro” på italienska.

Tour de France, Frankrike

Tour de France är egentligen en årlig cykeltävling och den tredje största idrottshändelsen i världen efter fotbolls VM och dom olympiska spelen.Hela tävlingen skapar en atmosfär av folkfest i större delar av Frankrike där tävlingen utspelar sig främst.Tävlingen har flera etapper men den mest speciella är den som körs den 14 juli som också är Frankrikes nationaldag och hela Frankrike är då en enda stor fest. Ett måste för alla idrottsintresserade. Körs mellan den 6-28 juli.

St. Patricks Day, Dublin, Irland

St. Patricks Day firas över hela världen men dom största festligheterna när det kommer till firandet av St. Patricks Day hittar man i Dublin i Irland.St. Patricks Day firas till minnet av helgonet Patrick som sägs ha infört kristendomen till Irland. Firas den 17 mars som också är Irlands nationaldag. Under den dagen bär dom flesta irländare grönt och i Dublin är i princip hela staden klädd i gröna färger. Då dagen är en helgdag så anordnas det fester och firande runt om i hela Dublin. Vill man uppleva en grön fest med mycket sång och öl så ska man bege sig till Dublin den 17 mars varje år, en fest man sent glömmer.

Festivalen i Roskilde, Danmark

1971 startade den första festivalen i Roskilde och pågår fortfarande. Roskildefestivalen lockar världens allra största stjärnor som exempelvis U2,Eric Clapton, Van Morrison, Bob Dylan och många fler. En av Europas absolut bästa musikfestivaler som brukar pågå i fyra dagar i slutet på juni och brukar bli besökt av ca 100 000 gäster. Vill man lyssna på bra musik och festa i 4 dagar så ska man bege sig till Roskilde under sommaren.